Fitbit heeft in 2015 van meer dan een miljoen mensen anoniem data verzameld en daaruit geconcludeerd dat we veel te lang en te vaak op een dag zitten. Uit het onderzoek blijkt dat we gemiddeld tot negentig minuten in één zit zitten en dat is slecht nieuws...

Fitbit: We zitten te lang en te vaak

In 2015 heeft fitnesstrackermaker Fitbit anonieme data verzameld van meer dan een miljoen mensen. Het bedrijf heeft die data onderzocht en de conclusie is dat we, gemiddeld, zo'n negentig minuten lang zitten, per keer. Dat is slecht nieuws, omdat ander onderzoek heeft uitgewezen dat lang zitten kan leiden tot problemen met het hart. Fitbit-dragers vinden het fijn om tussen twee en drie uur 's middags te zitten. Ook tussen half elf en elf uur is erg populair. 's Avonds tussen half acht en half negen zitten we ook vaak en lang.

Hoe ouder je wordt, hoe vaker je zult gaan zitten. Tussen de leeftijd twintig en 24 zul je al gauw een uur extra op een dag zitten (waarschijnlijk tv-kijken of games spelen). Dat aantal loopt alleen maar op wanneer je dertig bent (zo'n half uur) en wanneer je de vijftig gepasseerd bent, komt daar nog eens een half uur bij. Opvallend is dat bij gepensioneerden de tijd dat men zit afneemt. Dat kan betekenen dat bejaarden vaker rondlopen of dat er niet genoeg oudere mensen zijn met een fitnesstracker (van Fitbit) voor legitieme data en conclusies.

Verschillende fitnesstrackers brengen mensen er van op de hoogte wat vaker te bewegen.