Fitbit heeft maandag een nieuwe fitnesstracker aangekondigd, genaamd de Alta HR. De tracker beschikt over een hartslagmeter. Ook kondigt de fabrikant nieuwe plannen met betrekking tot slaapmonitoring aan.

Dit is de Alta HR van Fitbit

Fitbit heeft een nieuwe fitnesstracker aangekondigd: de Alta HR. Dit is een slanke fitnesstracker die beschikt over PurePulse-hartslagtechnologie, automatische bewegingsdetectie, slaapmonitoring, batterijduur tot zeven dagen en slimme meldingen. Het bedrijf maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde chip, waardoor de hartslagmeter in het compacte design van de nieuwe Alta past. Dit heeft geresulteerd in een 25 procent kleiner apparaat in vergelijking met de Fitbit Charge 2. De hartslagmeting gaat heel de dag door.

Fitbit introduceert ook twee nieuwe slaaptools – Sleep Stages en Sleep Insights – die beter inzicht geven in de kwaliteit van je slaap en je helpen beter te slapen. Naast voeding en beweging is slaap een kernfactor voor ons welzijn, maar de meeste mensen zijn zich nauwelijks bewust van hun slaapgedrag. Goede nachtrust heeft een gunstig effect op hartklachten, overgewicht en meer, en het stimuleert neurocognitieve functies, geestelijk welzijn en levensduur. In combinatie met de hartslagmeter moet dit accurate info gaan bieden.

Prijs en beschikbaarheid

De Alta HR is vanaf vandaag te bestellen op Fitbit.com voor 149,95 euro. Begin april 2017 is deze tracker wereldwijd online en in de winkel te koop.

  • Special Edition Alta HR, 169,95 euro.
  • Classic fitnesspolsbanden, 29,95 euro; luxe lederen polsbanden, 59,95 euro; en luxe metalen armband, 89,95 euro.

De Sleep Stages en Sleep Insights zijn vanaf voorjaar 2017 wereldwijd beschikbaar:

  • Sleep Stages werkt met Alta HR, Blaze en Charge 2 apparaten via de Fitbit-app op Android, iOS en Windows, en op Fitbit.com in het online dashboard.
  • Sleep Insights wordt verkrijgbaar voor alle Fitbit-apparaten die slaap monitoren via de Fitbit app.