Volgens CNBC heeft Fitbit, het bedrijf achter de bekende fitnesstrackers, een bedrag van zes miljoen geïnvesteerd in start-up Sano. Dit bedrijf, dat is opgericht in 2011, is bezig met een piepkleine bloedsuikermeter dat continue de bloedsuikerwaardes kan meten. De bloedsuikermeter van Sano zou omschreven kunnen worden als een soort pleister, ter grootte van een muntstuk. Volgens Sano is de pleister een betaalbare en compleet pijnloze manier om continue de bloedsuikerwaardes in de gaten te houden. De slimme pleister zou een biometrische sensor bevatten en is op dit moment nog niet op de markt verschenen.

Meer mogelijkheden voor Fitbit op het gebied van gezondheid

De investering van Fitbit past in de strategie van het bedrijf, om niet alleen fitnesstrackers aan te bieden, maar apparaten te ontwikkelen met meer mogelijkheden op het gebied van gezondheid en gezondheidszorg. Hierbij zou het mogelijk zijn dat de nieuwe fitnesstrackers en smartwatches van het bedrijf dezelfde techniek aan boord krijgen als Sano op dit moment aan het ontwikkelen is.

Het is op dit moment een trend onder tech-bedrijven om kleine apparaten te ontwikkelen voor diabetici. Zo zou Verily, een bedrijf van Alphabet, ook bezig zijn met een kleine glucosemeter. Ook Apple schijnt bezig te zijn met een bloedsuikermeter waar geen naald meer aan te pas hoeft te komen. De techniek schijnt echter nogal ingewikkeld te zijn, dus het is afwachten welk bedrijf straks als eerste succes zal hebben op het gebied van piepkleine, slimme bloedsuikermeters.