De komende paar weken wordt de Fitbit Ionic van een nieuwe versie van het smartwatch-os van Fitbit voorzien. De verbeterde software brengt een aantal nieuwe functies naar het eerste smartwatch van de maker van veel verschillende fitnessbandjes.

Nieuwe veranderingen Fitbit Ionic

De belangrijkste verandering die naar de Ionic komt, is de introductie van Fitbit Today. Die functie kan gebruikt worden door simpelweg naar boven te vegen als je in het thuisscherm van het horloge zit. Fitbit Today is de plek waar je je dagelijkse statistieken kan zien staan. Dus zo zie je hoeveel stappen je gezet hebt, hoe het sporten is gedaan en er zijn wat extra tips om het maximale uit je horloge te halen.

Nog een functie is de mogelijkheid om muziek te synchroniseren en downloaden vanuit Deezer. Het is mogelijk om muziek en afspeellijsten direct op de Ionic op te slaan, in plaats van te moeten vertrouwen op een smartphone in de buurt. Wel moet je een abonnement hebben op Deezer om hier gebruik van te kunnen maken.

Andere veranderingen hebben betrekking tot de manier waarop je kan navigeren. Als je nu omlaag veegt vanuit het thuisscherm, onthul je notificaties. Als je verder de terugknop ingedrukt houdt, kan je betalingen uitvoeren, muziek afspelen en wat extra afkortingen zien.

Momenteel krijgt zo’n tien procent van de Ionic-gebruikers de update. Begin april zou de complete uitrol afgerond moeten zijn.