Website Wareable heeft informatie in handen gekregen over een nieuwe smartwatch van Fitbit. Dit zou de opvolger moeten worden van de Fitbit Blaze, alhoewel nog niet zeker is of de smartwatch als de Fitbit Blaze 2 zal worden gepresenteerd. De aankomende smartwatch zal in de lente worden aangekondigd.

Alhoewel Fitbit met de Ionic een uitstekende smartwatch in de markt heeft gezet, is het toch niet de hit geworden waar Fitbit op hoopte. Met name de hoge prijs en het gebrek aan applicaties zijn hiervoor verantwoordelijk, alhoewel de afgelopen maanden steeds meer applicaties aan de smartwatch zijn toegevoegd.Het bedrijf wil met de nieuwe smartwatch een grotere massa aanspreken, mede door een lagere prijs en een design dat ook vrouwen meer zal aanspreken.

Vier kleuren, Sp02-sensor en waterdicht, maar geen gps

Veel informatie over de nieuwe smartwatch is nog niet bekend, behalve dat deze waterdicht zal zijn tot vijftig meter. Daarnaast zal de nieuwe smartwatch straks verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren, namelijk zwart, zilver, houtskool en rose/goud. Er zullen daarnaast weer verschillende kleuren bandjes op de markt worden gebracht. Ook zal een Sp02-sensor worden toegevoegd, waarmee het bedrijf bijvoorbeeld slaapapneu wilt kunnen monitoren. Volgens Wareable zal de nieuwe smartwatch echter niet over gps beschikken. We zullen nog tot de lente moeten wachten op de officiële aankondiging van de nieuwe smartwatch.