Fitbit heeft een nieuwe smartwatch aangekondigd: de Fitbit Versa. Deze smartwatches is smaller en mooier vormgegeven dan voorganger Fitbit Ionic. Daarnaast wordt deze smartwatch goedkoper in de markt gezet, waardoor het apparaat mogelijk een grotere kans van slagen heeft in vergelijking met die Ionic.

Dit is Fitbit Versa

De eerste 'echte' smartwatch van Fitbit, de Fitbit Ionic, verkocht niet zo goed als gehoopt. Maar dat betekent niet dat het bedrijf het niet voor een tweede keer wil proberen. Daarom hebben we nu de Fitbit Versa, een smartwatch die het achterhaalde design van de Ionic inwisselt voor een vierkant design met rondere hoeken (ook wel een squircle genoemd: square + circle). Deze smartwatch wordt ook goedkoper in de markt gezet en krijgt een prijskaartje van 199 dollar (ongeveer 161 euro, exclusief belastingen), waardoor er een grotere kans van slagen is.

Je haalt deze smartwatch straks niet in huis voor een overvloed aan applicaties of een mobiele internetverbinding. Dat kan ook haast niet voor die prijs. De Fitbit Versa moet eveneens de Fitbit Blaze gaan vervangen; een gps-loos sporthorloge. De Versa beschikt ook niet over een gps-chip, maar doet wel vier dagen met een volle accu. Verder beschikt de Versa over een hartritmesensor, het Fitbit OS en waterdichtheid -- allemaal eigenschappen die gelijk zijn aan de Fitbit Ionic. Ook is de Fitbit Coach aanwezig, inclusief wat oefeningen en routines.

Daarnaast kunnen er driehonderd nummers op worden opgeslagen en is het mogelijk muziek te streamen via Pandora en Deezer (onduidelijk is of dit straks ook in Nederland kan). Verder wil Fitbit deze zomer ook een speciale gezondheidsmodus voor vrouwen introduceren, eentje die onder meer de ongesteldheid gaat bijhouden en gebruikers kan waarschuwen als er onregelmatigheden zijn. Qua design heeft Fitbit dit keer goed gekeken naar Apple en zijn Apple Watch; van een afstandje zijn beide apparaten moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Prijzen en beschikbaarheid

De Fitbit Versa is vandaag te bestellen op Fitbit.com en vanaf morgen ook bij een select aantal online verkopers, voor 199,95 euro. Leverbare kleuren zijn zwart met zwarte aluminium frame, grijs met een zilverkleurige aluminium frame en perzik met roségouden aluminium frame; accessoires zijn geprijsd van 29,95 tot 99,95 euro. De Fitbit Versa Special Edition is leverbaar voor 229,95 euro. De Versa is vanaf begin april te koop in online en fysieke winkels over de hele wereld.