Fitbit heeft twee nieuwe wearables aangekondigd: de Fitbit Charge 2 en de Fitbit Flex 2. Beide combineren stijl met enkele features. Daar waar de Charge 2 iets groter is geworden, is de Flex 2 juist net even wat compacter gemaakt.

Dit is de Fitbit Charge 2

Fitbit heeft twee nieuwe wearables aangekondigd. De eerste is de Fitbit Charge 2, een verbeterde versie van de Charge HR. Het apparaatje beschikt over een 1,5"-scherm, dat zowel de tijd als informatie over je prestaties en je lichaam kan weergeven. Je kunt zelf kiezen voor welk bandje je wil gaan (een soliconen, leren of eentje die meer van de juwelier lijkt te komen). De Charge 2 biedt verder gps mapping aan, waardoor het berekenen van afstanden veel beter zou moeten gaan. Ook kan het apparaatje notificaties doorzenden.

Daarnaast al de Charge 2 proberen de drager actief te houden door gedurende de dag reminders te sturen om op te staan. Ook is er ondersteuning voor bepaalde activiteitenprofielen, net zoals op de Surge. De wearable is echter slim genoeg om te weten wat je aan het doen bent, waardoor de activiteiten automatisch goed worden opgeslagen. De aanwezige hartritmesensor zorgt voor twee unieke features: met Cardio Fitness Level kan worden geschat hoe snel de zuurstof door je lichaam kan worden gebruikt.

fitbit-charge-2

Tevens biedt de Charge 2 de drager Relax-sessies aan. Met die sessies kunnen dragers even tot rust komen dankzij een ademoefening van twee minuten, waardoor stressniveau's kunnen worden verlaagd. De Charge 2 zou een accu moeten hebben die tot vijf dagen meegaat.

De Flex 2 is waterdicht

Fitbit heeft vandaag ook de Flex 2 aangekondigd. Dit is een smallere, meer modieuze versie van de vorige Flex en kan gedragen worden met een siliconen band of als een soort hanger aan een ketting. Ook nu zijn er led-lampjes aanwezig.

fitbit-flex-2

Die lampjes kunnen verschillende signalen afgeven en ook notificaties doorsturen. Daarnaast is de wearable waterdicht en kun je hem tijdens het zwemmen gebruiken, tot dertig meter onder water.

Prijs en beschikbaarheid

De Charge 2 en Flex 2 zijn vanaf september respectievelijk oktober wereldwijd verkrijgbaar. Onderstaande prijzen gelden voor Fitbit.com, maar kunnen per land of retailer verschillen.

 • Fitbit Charge 2 (€159.95) tracker met klassieke fitnessband in zwart, blauw, plum of teal

  • Klassieke accessoirebanden in vier kleuren, los te koop (€29.95)
  • Luxe-leren accessoirebanden in blush pink, bruin en indigo (€69.95)
  • Special Edition-serie in bronsgrijs en rosegoud; binnenkort verkrijgbaar (€189.95)

 • Fitbit Flex 2 (€99.95) tracker met klassieke fitnessband in zwart, lavendel, magenta of navy blue

  • Klassieke accessoirebanden in twee 3-stukspakketten: Pink (blush pink, lavendel en magenta) en Sport (grijs, navy blue en geel); binnenkort verkrijgbaar (€39.95)
  • Bangle-armband in verguld of rose-verguld (€99.95) en verzilverd rvs (€89.95)
  • Hanger in verguld (€99.95) en verzilverd rvs (€79.95)

Meer edities en opties

Naast de aankondiging van de nieuwe producten, voegt Fitbit vandaag ook nieuwe softwarefuncties toe aan Fitbit Blaze. Het gaat om uitgebreidere smartphone-meldingen, Reminders to Move en nieuwe klokvarianten voor een nog motiverender en persoonlijker bewegingsplan. En daar blijft het vandaag niet bij.

Fitbit presenteert ook nieuwe designs zoals de Special Edition Gold Series en andere hoogwaardige materialen en afwerkingen voor de Fitbit Alta en Fitbit Blaze, plus nieuwe accessoires door de modemerken Public School en Tory Burch.

Tot slot brengt Fitbit vandaag Fitbit Adventures uit, een nieuwe reeks gepersonaliseerde, niet-competitieve fysieke uitdagingen die je inspireren om meer te bewegen en je gezondheid en conditie doelgericht te verbeteren. Elke stap die je zet voert je virtueel langs legendarische bezienswaardigheden en trekkingroutes in het Amerikaanse Yosemite National Park, of brengt je verder als deelnemer aan de TCS New York City Marathon. Fitbit Adventures is vanaf vandaag kosteloos beschikbaar via de Fitbit-app.