bit heeft zijn patentaanklacht tegen concurrent Jawbone laten vallen. Dat meldt Jawbone. De aanklacht was bedoeld om de verkoop van alle Jawbone-bandjes in Amerika te verbieden, maar daar ziet de marktleider dus van af.

'Ongegronde klachten'

Jawbone is blij dat Fitbit alle 'ongegronde'  klachten heeft laten vallen, die volgens het bedrijf alleen maar waren bedoeld om Jawbone te belasten. Maar de marktleider zwijgt zelf in alle talen als om commentaar wordt gevraagd.

Marktleider

Fitbit heeft echter wel wat aan de rechtbank laten weten, en de verklaring klinkt niet onlogisch. De marktleider vindt Jawbone inmiddels te onbelangrijk om zich er nog druk om te maken. De verkoop van Jawbone-bandjes stelt zo weinig voor, dat de aandelen van het bedrijf inmiddels vrijwel niets meer waard zijn. Fitbit vermoedt dat Jawbone binnenkort failliet gaat en laat zijn aanklacht daarom vallen.

Faillissement

Jawbone staat er, althans in de pr, nogal anders in, en meldt dat er geen plannen zijn om het faillissement aan te vragen. Maar het is onomstreden dat Fitbit de allergrootste verkoper van fitnesstrackers is, en dat alle concurrenten in de afgelopen maanden zijn verbleekt bij het succes van de marktleider. Onlangs slokte het bedrijf nog Pebble op, dat het bedrijf ophief bij gebrek aan kopers van de slimme e-ink smartwatches.

Tegenclaim

Overigens heeft Jawbone wel een tegenclaim tegen Fitbit lopen. Die wordt nog wel voor de rechter gebracht, in de eerste helft van 2017. Dat kan wellicht nog een staartje krijgen.

Vergeet niet onze recensie van de fitnesstracker te lezen.