Als we de geruchten mogen geloven dan overweegt fitnesstrackerproducent Fitbit momenteel een smartwatch te maken die is bedoeld voor kinderen. De huidige trackers van het bedrijf zijn bedoeld voor kinderen van dertien jaar, dus er blijven nog wat potentiële klanten achter.

Fitbit overweegt smartwatch voor kids - gerucht

Fitbit, één van de grootste fabrikanten van fitnesstrackers, heeft momenteel een uitgebreid assortiment aan fitnesstrackers -- in allerlei kleuren en maten. Echter, deze trackers zijn bedoeld voor kinderen vanaf dertien jaar en ouder, waardoor er dus nog een groep potentiële klanten achterblijft. Bloomberg meldt nu dat er intern bij de fabrikant wordt gediscussieerd over een smartwatch die is bedoeld voor jonge kinderen. Blijkbaar duren die discussies al enkele maanden, maar het bedrijf heeft er zelf nog niets over bekendgemaakt.

Net zoals de andere producten van Fitbit zou ook deze smartwatch zich concentreren op gezondheid, maar voor de rest is er nog niets bekend over het mogelijk toekomstige apparaat. We weten nog niets over het design, de prijs of andere functies en weten ook niet hoe dit product moet gaan verschillen van andere Fitbits. Wellicht zit er een gps-tracker in en een manier om kinderen meer aan het spelen te krijgen, zoals dergelijke producten vaker aanbieden. Het wachten is nu op de fabrikant die dit nieuws mogelijk één dezer dagen met ons wil delen.