Het bedrijf achter Fitbit heeft Fitstar overgenomen. Fitstar is de grootste aanbieder van gepersonaliseerde work-outvideo’s op mobiele apparaten. Met deze overname wil Fitbit zijn fitnessproducten- en diensten uitbreiden.

Fitstar nu onderdeel van Fitbit

Fitbit, een bedrijf dat verantwoordelijk is voor connected devices op het gebied van gezondheid en fitness, , zoals een smartband, neemt FitStar over. Fitstar is een van de grootste aanbieders van gepersonaliseerde work-outvideo’s op mobiele apparaten. Gebruikers houden hun dagelijkse inspanningen bij met Fitbit-apparaten en krijgen een fitnessprogramma op maat. Dat omvat speciale work-outs van gerenommeerde fitnessleraren, onder wie American Football-legende Tony Gonzalez en yoga-expert Tara Stiles.

Met deze overname breidt Fitbit zijn dienstenpakket uit. Momenteel is de FitStar-app is alleen verkrijgbaar in het Engels en onbekend is nog of de applicatie straks in andere talen wordt aangeboden. Onlangs lanceerde Fitbit drie nieuwe activity trackers: Fitbit Charge, Fitbit Charge HR en Fitbit Surge. De overname van FitStar sluit perfect aan bij deze mobiele en interactieve ervaring. Fitbit ondersteunt de grote groep gebruikers van zijn mobiele app met aanmoedigingen, beloningen en een wedstrijdelement om doelen te bereiken.

FitStar-gebruikers zien per direct de resultaten van hun Fitstar-work-outs terug via Fitbit, evenals de effecten van hun trainingsarbeid of yogaoefeningen op hun gezondheid. Binnenkort kunnen Fitbit-gebruikers een Fitstar-account aanmaken met dezelfde login-gegevens als bij Fitbit. Gebruikers van de nieuwe Fitbit-trackers, zoals Fitbit Charge HR of Fitbit Surge die zijn uitgerust met de hartslagmeter PurePulse van Fitbit, kunnen binnenkort hun hartslagmetingen terugzien als ze bij FitStar zijn ingelogd.