Fitbit heeft aangekondigd dat het een klein bedrijf heeft overgenomen dat gespecialiseerd is in gezondheid en voornamelijk in de cloud werkt. Het is niet bekend wat de fitnesstrackerfabrikant betaald heeft voor het bedrijf of wat de plannen zijn na de overname.

Fitbit neemt gezondheidsbedrijf over

Fitbit heeft laten weten dat het een klein gezondheidsbedrijf uit Boston heeft overgenomen, genaamd Twine Health. Dat je dit bedrijf niet kent is niet vreemd, aangezien het gespecialiseerd is in gezondheid op het werk en voornamelijk zaken doet met andere bedrijven. Twine Health volgt chronische ziekten en verbindt patiënten met gezondheidscoaches en doktoren. Het is niet bekend wat er betaald is voor de overname. Wel is duidelijk dat de bestaande diensten zullen worden voortgezet en dat het gros van de medewerkers meegaat.

De overname van Twine Health is de eerste van Fitbit van dit jaar. Vorig jaar kocht de fabrikant zichzelf als het ware in de smartwatchmarkt door Pebble, Coin en FitStar over te nemen. Wat precies het doel is van Twine Health overnemen, is nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat de mede-oprichter van dat bedrijf, John Moore, de nieuwe medische directeur wordt. Achter de schermen werkt de fitnesstrackerfabrikant aan alle geavanceerde trackers, bijvoorbeeld voor slaapapneu en nog meer mogelijkheden voor hartslagsensoren.