Helaas klopt het nieuws dat eerder vandaag op de website verscheen: Fitbit ontslaat 110 man personeel vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. Het gaat hier niet om tien procent van het bestand, maar om vier procentpunten minder: in totaal zes procent.

Tegenvallend kwartaal voor Fitbit

Fitbit mag misschien wel de leider zijn op de fitnesstrackermarkt, dat betekent niet dat alles ook meteen goed gaat. Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers laat het bedrijf weten niet zo veel te hebben omgezet als verwacht, waardoor er maatregelen getroffen dienen te worden. Daarom worden er 110 mensen ontslagen bij het bedrijf. Dat is zes procent van het totale personeelsbestand. In de afgelopen drie maanden heeft het bedrijf 6,5 miljoen wearables verkocht: dat heeft een bedrag van 580 miljoen dollar opgeleverd voor het bedrijf.

De verwachting was echter dat Fitbit 725 tot 750 miljoen zou omzetten. De omzet zou dus met 25 procent zijn moeten gestegen, maar bleef hangen op zeventien procent. Waarschijnlijk heeft dit te maken met een verzadigde wearablesmarkt. Daarnaast heeft de fabrikant natuurlijk last van grote bedrijven als Samsung en Apple. Naast het ontslaan van personeel en het laten focussen van de marketingafdeling, wil het bedrijf ook de R&D-afdeling (de onderzoeksafdeling) gaan optimaliseren. Dat moet een bedrag van zo'n 200 miljoen dollar opleveren.