Fitbit heeft het vernieuwde Fitbit OS uitgerold naar de Fitbit Ionic. Het gaat om versie 2.0, die al standaard wordt meegeleverd op de nieuwe Fitbit Versa. Er veranderen een groot aantal dingen en niet iedereen is het daarmee eens. Verschillende gebruikers vinden de nieuwe interface namelijk veel omslachtiger.

Fitbit OS 2.0 nu beschikbaar voor Fitbit Ionic

Toen de Fitbit Versa werd aangekondigd, werd ook meteen bekendgemaakt dat Fitbit OS 2.0 zou worden uitgerold naar Fitbit Ionic. Dat gebeurt sinds dit weekend. Momenteel slechts naar tien procent van alle gebruikers. De fabrikant doet dit bewust en noemt het een 'progessieve uitrol'. Iedereen met een Ionic om de pols zou de update echter binnen nu en enkele weken moeten hebben ontvangen. Er veranderen een groot aantal dingen, maar de belangrijkste verandering is toch wel dat je op een andere manier moet omgaan met je smartwatch.

Zo moet je nu naar beneden vegen om je notificaties te zien en veeg je omhoog voor je statistieken, waaronder je stappen, calorieën, afstand en actieve minuten. Ook krijg je hier een grafiek van de afgelopen zeven dagen te zien. Door te blijven vegen kom je uit bij andere statistieken. Dat doe je door omhoog en omlaag te vegen. Ondertussen laten gebruikers op het forum van Fitbit weten de update verschrikkelijk te vinden. Sommige vegen doen namelijk niet wat ze wel gewend zijn. Ook vinden ze dat de data nu teveel op één schermpje is gepropt. 

Mocht je in hetzelfde kamp zitten, dan hebben we slecht nieuws: na de update is het niet meer mogelijk terug te keren naar het oude besturingssysteem. Zelfs niet wanneer je teruggaat naar de fabrieksinstellingen, aangezien de smartwatch dan automatisch om een update zal vragen. Laten we hopen dat het voor iedereen slechts een kwestie van wennen is.