De eerste Fitbit OS-update voor de Fitbit Ionic, de smartwatch van Fitbit, is een feit. De update brengt nieuwe apps, meer dan 100 nieuwe wijzerplaten en verbetert de prestaties van de smartwatch.

De Fitbit Ionic is vorige maand door Wearables Magazine getest. We waren erg te spreken over de accuduur, de vele opties met betrekking tot fitnesstracking en het heldere scherm. Minder te spreken waren we over het soms traag reagerende touchscreen en het gebrek aan applicaties. Het lijkt erop dat Fitbit dit advies ter harte heeft genomen, want de eerste OS-update brengt veel nieuwe apps naar de Fitbit Ionic en verbetert de prestaties.

Fitbit OS-update brengt nieuwe apps naar de smartwatch

Onder de nieuwe apps bevinden zich de populaire stadsgids Yelp, een app van Nest (smart home-producten) en TripAdvisor. Ook Uber, Hue Lights, Flipboard en apps van vliegtuigmaatschappijen zijn toegevoegd. Een volledige lijst met nieuwe apps is te vinden op de website van Fitbit.

Het bedrijf komt daarnaast met Fitbit Labs, een programma dat met innovatieve apps en intelligente wijzerplaatfuncties gebruikers extra motiveert en aanspoort tot actiever gedrag. Tevens gaat Fitbit samenwerken met muziekplatform Deezer, om vanaf de smartwatch te kunnen luisteren naar muziek.

Fitbit laat weten dat dit nog maar het begin is. Ook in de toekomst zal het bedrijf blijven werken aan nieuwe functies en mogelijkheden voor de Fitbit Ionic.

[end_tabset]