Fitbit heeft een nieuwe, uitgebreide fitnesstracker en smartwatch in één aangekondigd: de Fitbit Blaze. De smartwatch is vanaf nu al online te bestellen en ligt vanaf maart 2016 in de winkels voor een prijs van 229,95 euro, de kleuren zwart, blauw en dieppaars.

Dit is de Fitbit Blaze smartwatch

Fitbit heeft tijdens CES 2016 de Fitbit Blaze smartwatch aangekondigd. Dit slimme horloge bevat enkele toffe functies, zoals FitStar by Fitbit on-screen oefeningen, connected gps, PurePulse-hartslagmeter en SmartTrack automatische bewegingsdetectie zorgen voor extra motivatie. Ook kun je de uitgebreide fitnesstracker koppelen aan je smartphone en daarmee informatie zoals oproep-, sms- en afspraakmeldingen binnenkrijgen, zodat je op de hoogte blijft van belangrijke zaken. De volle batterij moet zo'n vijf dagen meegaan.

De Fitbit Blaze is bovenal natuurlijk een uitgebreide fitnesstracker, zoals je dat van het gewend bent. Hieronder behandelen we de belangrijkste functies van het polsapparaat.

  • FitStar Personal Trainer on-screen workouts geven duidelijke instructies en animaties voor drie van de populairste personal trainer-workouts van FitStar: Warm It Up (acht minuten), 7 Minute Workout en 10 Minute Abs. Elke workout is gratis en op elk moment zonder app of smartphone te activeren, zodat je altijd en overal een snelle en effectieve workout kunt doen.
  • Connected gps helpt je om, bij verbinding met de gps van je smartphone, slimmer te trainen met real-time info over onder meer afstand, tempo, snelheid en tijd per kilometer. Na iedere training worden de statistieken draadloos gesynchroniseerd met het Fitbit dashboard, zodat route, snelheid en hoogtemeters gedetailleerd kunt uitlezen.
  • PurePulse continue polsslagmeting helpt om meer uit de training te halen met behulp van inspanningszones, zodat je op verschillende intensiteitsniveaus kunt trainen en je je calorieverbranding beter kunt volgen. PurePulse geeft ook inzicht in je algehele conditie door de dag heen met informatie over hartslag in rust en trendoverzichten, ook zonder borstband.
  • Multi-sport modus houdt specifieke activiteiten bij, zoals fietsen, cardio, hardlopen, gewichtoefeningen, yoga en meer – allemaal met real-time statistieken. PurePulse wordt in de Multi-sport modus geoptimaliseerd voor nog nauwkeuriger hartslagmeting, wat vooral belangrijk is tijdens intensieve workouts.
  • SmartTrack automatische activiteitsdetectie herkent automatisch verschillende bewegingsvormen, zoals fietsen, wandelen en hardlopen met algemene categorieën zoals aerobic-trainingen (o.a. Zumba, cardio-kickboksen en ritmische danslessen), en verschillende sporten (zoals tennis, basketbal en voetbal).

De polsbanden van de Fitbit Blaze zijn overigens te verwisselen. Je hebt de keuze uit een leren, roestvrijstalen of elastomeren varianten. Ook kun je zelf bepalen wat voor wijzerplaat je graag wil zien, wat een primeur is voor de Blaze. En of je nu Android, iOS of Windows Phone hebt, Fitbit kan er aan gekoppeld worden.

fitbit-blaze-groot

Prijs en beschikbaarheid

Fitbit Blaze kost 229,95 euro en is per direct te bestellen bij Fitbit.com, en vanaf medio maart 2016 wereldwijd via retailers. De Fitbit Blaze is bij introductie leverbaar in zwart, blauw en dieppaars, met een collectie premium polsbanden en frames. Consumenten hebben keuze uit een uitgebreide lijn gemakkelijk uitwisselbare accessoires in diverse kleuren en stijlen, en binnenkort ook uit extra accessoires. In eerste instantie zijn de volgende accessoires beschikbaar:

  • Klassieke duurzame elastomeerband in zwart, blauw en dieppaars (voor 29,99 euro)
  • Luxe hoogwaardige leren polsband met rvs displayhouder in zwart, mistgrijs en camel (voor 99,99 euro)
  • Luxe rvs schakelband met rvs displayhouder, zilverkleurig (voor 139,99 euro)