Fitbit presenteert de modieuze fitnesstracker Fitbit Alta, die is voorzien van enkele health- en fitnessfuncties die je workouts bijhouden en meer. De tracker heeft een zachtglanzend afgewerkte rvs-behuizing en biedt keuze uit een aantal verwisselbare polsbanden.

Dit is de Fitbit Alta

Fitbit heeft op woensdag de modieuze fitnesstracker Fitbit Alta aangekondigd. Deze tracker wordt geleverd met enkele health- en fitnessfuncties die je workouts bijhouden en je proberen te motiveren verder te gaan. De armband heeft een zachtglanzend afgewerkte rvs behuizing en biedt keuze uit een aantal verwisselbare polsbanden in diverse kleuren en materialen. Naast het automatisch tracken van dagelijkse activiteiten, bewegingen en slaapperiodes is deze fitnesstracker voorzien van de geheugensteun Reminders to Move.

Fitbit Alta is per direct online te bestellen en ligt vanaf maart 2016 in de winkel, samen met de onlangs aangekondigde Fitbit Blaze Smart Fitness Watch. De verwisselbare banden zijn verkrijgbaar in de vorm van klassieke fitnesspolsbanden, zachte, leren banden met een natuurlijke nerf en een luxe, handgepolijste zilveren armband. Het oled-display toont je activiteitsstatistieken en de tijd, en kan worden gepersonaliseerd met diverse staande en liggende wijzerplaatindelingen. De armband is te koppelen aan Android- en iOS-smartphones.

Prijzen en beschikbaarheid

Fitbit Alta kost 139,95 euro en is nu te bestellen via Fitbit.com. De tracker wordt in de VS vanaf begin maart uitgeleverd en elders in de wereld vanaf april. Bij de introductie is de Alta beschikbaar met duurzame fitnessbanden in zwart, blauw, teal en dieppaars, te koppelen aan een zilverglanzende rvs tracker; binnenkort volgt ook een goudkleurige rvs-versie. Verder zijn bij introductie de volgende accessoires leverbaar:

  • Klassieke sportbanden in zwart, blauw, teal en dieppaars (29.99 euro)
  • Luxe, hoogwaardige leren banden in antraciet en poederroze (69.99 euro); binnenkort ook in camel
  • Luxe handgepolijste rvs armband in zilver (99.99 euro), leverbaar vanaf deze zomer; goudkleurige variant later dit jaar