Fitbit wordt voor de rechter gesleept omdat het bedrijf patenten zou hebben geschonden die betrekking hebben op de haptische feedback. Dit komt op een slecht moment voor de fabrikant: de verkopen lopen terug en het smartwatchproject loopt niet op rolletjes.

Fitbit voor de rechter gesleept

Fitbit heeft het zwaar. De verkoop van de fitnesstrackers gaat achteruit en ondertussen zijn er ook problemen opgedoken met de ontwikkeling van de smartwatch. Helaas is er nog meer slecht nieuws, want het bedrijf wordt voor de rechter gesleept. Immersion start een rechtszaak tegen de fitnesstrackerfabrikant, in zowel de Verenigde Staten als China, omdat die inbreuk zou hebben gemaakt op patenten met betrekking tot de haptische feedback. Het gaat om apparaten van de Flex tot aan de Blaze, aldus Immersion.

Immersion laat weten enkele keren geprobeerd te hebben een deal met Fitbit te maken, maar laatstgenoemde zou die deals constant hebben afgewezen. Helaas heeft de aanklager nog niet laten weten waar die op uit is, maar we kunnen ons voorstellen dat het straks om hoge bedragen gaat. Een vertegenwoordiger van de fitnesstrackerfabrikant heeft het volgende laten weten:

Fitbit believes the suit brought by Immersion has no merit. Since its inception, Fitbit has amassed more than 450 issued patents and patent applications. As the pioneer and leading global wearables brand, Fitbit has developed and delivered innovative product offerings to empower its more than 50 million registered users to lead healthier, more active lives.

Fitbit zal er mogelijk alles aan doen de zaak te voorkomen. Immersion is een bedrijf dat wel vaker andere bedrijven voor de rechter sleept, aangezien het de neiging heeft om allerlei bedrijven voor de rechter te slepen wanneer ze een product maken dat kan trillen. Fitbit kan het zich op dit moment echter niet veroorloven te verliezen. In het afgelopen kwartaal was er een verlies van 34 miljoen dollar voor Fitbit. En wanneer deze zaak wordt verloren, betekent dat mogelijk een einde aan de kansen die de fabrikant momenteel nog liet liggen.