Hier vind je een compleet overzicht van wat Fitbit is en wat je allemaal met de verschillende smartbands van het fitnessmerk kunt doen. Het elektronische sportmerk heeft inmiddels meerdere producten voor diverse doeleinden gelanceerd.

Wat is Fitbit?

Fitbit is een bedrijf dat mensen wil helpen bij het sporten; of je dat nou op een casual manier of redelijk hardcore doet. Het team achter Fitbit weet dat sporten behoorlijk serieus kan zijn en als werk kan aanvoelen en probeert met zijn productenassortiment mensen te stimuleren hun fitnessdoelen te behalen door hen te laten lachen, het idee te geven dat ze het kunnen en plezier te laten beleven tijdens het sporten. In 2007 is dit bedrijf opgericht, toen de oprichters van mening waren dat de draadloze en sensorentechnologie vergevorderd genoeg was.

Fitbit-producten gebruiken

Wanneer je een Fitbit-product in huis haalt, dan kun je er een aantal dingen mee. De meest fitnesstrackers sla je om je pols, die vanaf dat moment bijvoorbeeld je stappen tellen en het aantal verbrande calorieën bijhouden. Daarnaast kun je een app voor je smartphone downloaden, voor zowel iOS, Android als Windows Phone, waar je het Fitbit-apparaat aan kunt koppelen en waardevolle informatie kunt lezen over hoe je het precies gedaan hebt. Zo kun je niet alleen je stappen bijhouden, maar ook bijvoorbeeld een samenvatting zien van je progressie.

Met de smartphone-app is ook mogelijk een doel in te stellen. Hoeveel stappen wil je lopen? Hoeveel kilo wil je afvallen? En welke activiteiten wil je vandaag gedaan hebben? Dat zijn voorbeelden van ambities die je kunt beheren. Het is overigens ook mogelijk de Fitbit-app te downloaden en je stappen bij te houden, zonder dat je daarvoor een Fitbit-smartband hebt. De app stelt je in staat om daarnaast eten in te scannen, via de streepjescode, zodat je snel het aantal calorieën kunt invoeren en bijhouden. Ook is er een voedseldatabase beschikbaar.

fitbit-dashboard

Wanneer je graag hardloopt, dan biedt de app ook uitkomst wanneer je een Fitbit-armband combineert met het gps-systeem van je smartphone. Niet alleen kan de applicatie dan in beeld brengen hoe lang, ver en langs welke weg je hebt gelopen, het kan ook inzien wanneer je tussendoor een stukje loopt om even op adem te komen. Bovendien kun je allerlei workouts in een logboek bijhouden en probeert Fitbit je te motiveren met pushberichten en te behalen badges, zodat je altijd aan de gang blijft en niet stopt wanneer het even tegenzit.

Verder kun je nog een aantal dingen bijhouden via het zogenaamde Fitbit Dashboard, beschikbaar op mobiele apparaten en je pc. Je kunt je vrienden uitnodigen, hen uitdagen en je workouts vergelijken, je slaapritme bijhouden bijhouden en inzien en een uitgebreid verslag verwachten over je gewicht, BMI en bijvoorbeeld je vetpercentage. Op deze pagina van de Fitbit-website vind je een overzicht van de beschikbare Fitbit-software voor Mac OS en Windows. Voor Windows XP heeft het bedrijf zelfs nog een apart programma uitgebracht.

Fitbit-producten op een rij

  • Fitbit Zip: een simpele stappenteller die bijhoudt hoe actief je bent op een dag. Kan met een pc verbonden worden en toont de tijd.
  • Fitbit One: een uitgebreidere versie van de Zip. Is ook in staat trappen te registreren en kan je nachtrust bijhouden.
  • Fitbit Flex: de meest simpele smartband van het bedrijf. Houdt het aantal stappen en calorieën bij en kan meten hoe veel afstand je hebt afgelegd. Ook kan het je nachtrust meten en kun je aan de hand van de lampjes zien hoe dicht je bij je fitnessdoel bent.
  • Fitbit Charge: een uitgebreidere versie van de Flex, inclusief klein display waar je onder andere de tijd op kunt aflezen en op kunt zien we er belt (wanneer je hem koppelt aan je smartphone).

fitbit-dagelijks

  • Fitbit Charge HR: Ben je op zoek naar een smartband die meer kan dan de bovenstaande producten? Dan heb je ook nog de keuze uit de Fitbit Charge HR. De fitnesstracker kan alles wat de Charge HR kan, maar bevat ook nog een hartslagmeter.
  • Fitbit Surge: Dit is de eerste smartwatch van het bedrijf, die helemaal toegespitst is op sporten. Naast de bovenstaande functies, heeft de Fitbit Surge de mogelijkheid om je muziek en notificaties te beheren via je pols en is het in staat je te tracken via gps, dankzij de ingebouwde gps-module. Dit is het meest uitgebreide Fitbit-product tot nu toe (februari 2015).

fitbit-charge-hr-surge

Fitbit-app voor op je smartphone

Ben je op zoek naar de juiste app van Fitbit voor op je smartphone? Die vind je via de onderstaande downloadlinks, voor Windows Phone, Android en iOS. De applicatie is op alle platformen gratis te downloaden en werkt met alle moderne Fitbit-smartbands, zoals de Surge, Charge HR, Charge en meer. De app wordt gelukkig op regelmatige basis voorzien van een update, waardoor bijvoorbeeld bugs zo zijn opgelost en het bedrijf constant prestatieverbeteringen doorvoert. Bovendien hebben de apps ook niet veel ruimte nodig op je smartphone.

Meer tips en adviezen

Wil je meer lezen over wearables als smartwatches en fitness trackers? Of wil je tips over het gebruik of de aanschaf van deze wearables? Neem dan onze tips en adviezen door.