Fitbit stapt in virtual reality samen met VirZoom-hometrainer

Fitbit stapt in virtual reality samen met VirZoom-hometrainer


virzoom-b

Fitbit stapt in virtual reality. Sportieve prestaties die worden vastgelegd als je op een VirZoom-hometrainer zit, worden nu ook vastgelegd in je Fitbit-app.

Fietsen in een sportauto

De VirZoom hebben wij niet lang geleden beschreven op deze website. Het is een hometrainer die vergezeld gaat met een virtual realitybril. Terwijl je je saaie rondjes fietst, draait de bril een film voor je af waardoor het lijkt alsof je in een vliegtuig of een sportauto zit.

virzoom-a

Fitbit houdt prestaties bij

Met sommige Fitbit-trackers kun je je sportieve prestaties op de hometrainer nu opslaan, zodat je achteraf weet wat je gedaan hebt. Hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoe lang je hebt gefietst en hoe ver je bent gekomen. Spelenderwijs fitnessen op de VirZoom wordt dan ook achteraf nog leuk, als je de prestaties in de Fitbit-app kunt zien.

Virtual realitybril nodig

Sommige Fitbits kunnen ook de hartslag registreren, en ook dat wordt in de app vastgelegd. Om van de speciale gamehometrainer te kunnen genieten op deze manier, heb je dus wel vier apparaten nodig. Een virtual realitybril zoals de Oculus Rift, HTC Vive of Sony PlayStation VR, met daaraan gekoppeld de benodigde hardware zoals een pc of gameconsole. Plus de VirZoom fiets en dan ook nog de Fitbit om je pols. De fiets is op zichzelf niet zo heel duur, 400 dollar, maar het totale pakketje komt zo wel over de duizend dollar.

Voedingsadviezen

Maar voor wie afvallen een heilige missie is, kan het interessant zijn. Fitbit werkt nu ook samen met Habit, een app die persoonlijke voedingsadviezen geeft. Als je tien kilo wilt verliezen maar Fitbit constateert dat je niet genoeg op de VirZoom zit voor dat doel, krijg je een toegepast voedingsadvies om je kilo-doelstelling toch te halen.

Nog een fiets

Fitbit is behalve met VirZoom nog een samenwerking aangegaan met Peloton. Die geeft een soort fietslessen via een streamingdienst. De fiets die bij Peloton hoort, is aanzienlijk duurder: dik 2000 dollar. Net als bij de VirZoom, houdt Fitbit ook op de Peloton-fiets kilometers, duur, calorieen en hartritme bij, en combineert dat met je andere fitness-informatie in de app.

'Works with Fitbit'

Zowel VirZoom als Peloton mogen nu reclame maken met de slogan 'works with Fitbit', omdat ze gebruik hebben gemaakt van de open API van Fitbit.


Hoewel Fitbit alom in Nederland verkrijgbaar is, geldt dat niet voor de VirZoom en de Peloton-fietsen.Via: Engadget

Laat een reactie achter

Reacties worden ingeladen...
§