Eind 2016 nam Fitbit fabrikant Pebble over. Pebble kennen we van de smartwatches, waaronder de Pebble Time- en de Pebble Time Round-smartwatch. Fitbit beloofde eind 2016 dat de smartwatches van Pebble in ieder geval in 2017 nog zouden worden ondersteund. Vandaag is bekend geworden dat de ondersteuning nu een einddatum heeft gekregen. Op 30 juni 2018 wordt de ondersteuning gestopt.

Dit betekent niet dat je de Pebble-smartwatches vanaf dan helemaal niet meer kunt gebruiken. Volgens Fitbit zal de Pebble appstore offline gaan, net als het Pebble forum, de functies voor stemherkenning en Timeline voor apps van derde partijen. Ook de ontwikkeltool CloudPebble zal offline gaan op 30 juni. De smartwatches kun je verder nog gewoon gebruiken, maar er verschijnen geen verdere updates meer. De apps worden op Android 8.1 en iOS 11 nog ondersteund, maar het zou dus kunnen gebeuren dat een Android of iOS-update een einde kan maken aan het functioneren van de Pebble-apps.

Pebble-gebruikers krijgen korting op Fitbit Ionic

Alhoewel Fitbit de ondersteuning langer doorzet dan in eerste instantie gedacht, is het zuur voor gebruikers van Pebble-smartwatches dat veel functies straks niet meer te gebruiken zijn. Fitbit kocht Pebble eind 2016 op en maakte samen met ex-medewerkers van Pebble de Fitbit Ionic, de eerste volledige smartwatch van Fitbit. Het bedrijf hoopt dat de smartwatch ook bij gebruikers van Pebble in de smaak zal vallen en net zo'n actieve community zal krijgen voor het ontwikkelen van apps. Fitbit geeft Pebble-gebruikers een korting van 50 dollar op de aankoop van de Fitbit Ionic als ze een geldig serienummer van een Pebble-smartwatch kunnen tonen.