De hoofdonderzoeker van Fitbit heeft in een interview prijsgegeven dat het bedrijf momenteel werkt aan een apparaat voor slaapapneu. Dit apparaat zou slaapapneu kunnen diagnosticeren en kunnen monitoren, en dat kan miljoen mensen op aarde helpen.

Fitbit gaat helpen bij slaapapneu

In de afgelopen maanden heeft fabrikant Fitbit steeds meer ingezet op slaapmonitoring met haar fitnesstrackers. In de toekomst wil het bedrijf daar nog meer op gaan inzetten, blijkt uit een interview met de hoofdonderzoeker van de fitnesstrackerfabrikant. Conor Heneghan, zoals de man heet, zegt namelijk in een interview met CNBC dat het bedrijf werkt aan een monitor voor slaapapneu. Deze monitor zou kunnen helpen bij het diagnosticeren en het monitoren van de aandoening, waar miljoenen mensen op aarde last van hebben.

Wanneer mensen last hebben van slaapapneu, dan lopen ze meer risico op obesitas, hartkwalen of zelfs een hartaanval. Tijdens het slapen verandert of stopt hun ademhaling. Fitbit zou willen kijken naar de hartslag en het zuurstofniveau in de bloedbaan om de aandoening te diagnosticeren. Het apparaat zou optisch kunnen waarnemen of de kleur van het bloed veranderen, door licht op de huid te schijnen. Helaas heeft Heneghan verder geen informatie vrijgegeven en weten we dus ook nog niet wanneer we het apparaat te zien krijgen.