Fitbit werkt naar verluidt aan opvolgers van de Charge en de Flex, twee trackers die zijn bedoeld voor het lagere segment van de digitale gezondheidsmarkt. Het bedrijf achter de wearables heeft namelijk de merknamen 'Charge 2' en 'Flex 2' laten vastleggen bij de USPTO.

Fitbit Charge 2 en Flex 2 op komst?

Er zijn twee nieuwe merknamen opgedoken bij de USPTO, de United States Patent and Trademark Office. Daar moeten bedrijven patenten en merknamen registreren om ervoor te zorgen dat deze beschermd zijn op de Amerikaanse markt, in dit geval de markt voor digitale gezondheid. Het gaat hier om de merknamen Fitbit Charge 2 en Flex 2, wat mogelijk dus beide opvolgers zijn van de Charge en de Flex. Dat zijn twee fitnesswearables die het bedrijf heeft uitgebracht voor het lagere segment van de gezondheidsmarkt.

Mogelijk krijgen deze twee fitnesstrackers dus nieuwe varianten in 2016. Eerder bracht de wearablemaker al de Alta en de Blaze uit en nu zouden er nog twee wearables op komst zijn. Een mogelijke verbetering zou het bandje van de trackers kunnen zijn - die zijn namelijk van plastic en kunnen na verloop van tijd onprettig aanvoelen. Daarnaast zou de oplaadpoort ook verbeterd kunnen worden. Een andere mooie toevoeging zou het implementeren van vibratie zijn wanneer er een notificatie binnenkomt. Het wachten is nu op Fitbit.