Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Fitbit momenteel aan twee nieuwe fitnesstrackers, die de codenamen Laryon en Fermion hebben gekregen. De apparaten worden nu getest door een bètateam en worden mogelijk tijdens de IFA in Berlijn aangekondigd dit jaar.

Gerucht: Fitbit werkt aan twee nieuwe fitnesstrackers

De geruchtenmolen is op gang gekomen voor twee nieuwe fitnesstracker waar Fitbit momenteel aan zou werken. Beide trackers zouden in september aangekondigd moeten worden, tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Een bron die bekend is met de plannen van het bètateam heeft deze informatie naar buiten gebracht en meldt dat de fitnesstrackers nu worden getest. Met een zwarte band om de tracker heen, zodat niemand opeens een foto zou kunnen maken van het apparaat. Dat deed het bedrijf ook destijds met de Alta en de Blaze.

Eerder doken er twee merknamen op bij de USPTO, de United States Patent and Trademark Office. Daar moeten bedrijven patenten en merknamen registreren om ervoor te zorgen dat deze beschermd zijn op de Amerikaanse markt, in dit geval de markt voor digitale gezondheid. Het gaat hier om de merknamen Fitbit Charge 2 en Flex 2, wat mogelijk dus beide opvolgers zijn van de Charge en de Flex. Dat zijn twee fitnesswearables die het bedrijf heeft uitgebracht voor het lagere segment van de gezondheidsmarkt. Wellicht zijn dit de nieuwe trackers.