Fitbit heeft een update voor de officiële app van de fitnesstrackerfabrikant aangekondigd. De update moet ervoor zorgen dat je beter slaapt. Je hebt hiervoor geen nieuw Fitbit-product nodig en kunt gewoon gebruikmaken van de tracker die je al om je arm hebt hangen.

Beter slapen met Fitbit om je pols

Fitbit heeft een update aangekondigd voor de app die gekoppeld kan worden aan de fitnesstrackers van het bedrijf. De update moet ervoor zorgen dat je beter slaapt. Het merendeel van de Fitbit-fitnesstrackers biedt al een vorm van slaapmeting aan, en de nieuwe functie wil die mogelijkheid alleen maar uitbreiden. Sleep Schedule, zoals de feature in het Engels heet, biedt gebruikers een schema aan voor het naar bed gaan en weer opstaan en zal mensen helpen herinneren zich aan dat schema te houden, voor een consistentere slaapcyclus.

Slaapdoelen zijn eveneens onder handen genomen en kunnen nu worden gepersonaliseerd op basis van jouw data. De nieuwe feature wordt toegevoegd aan de bestaande opties, zoals zien hoe lang je hebt geslapen, hoe vaak je wakker werd en hoe efficiënt dat was. De update wordt nu uitgerold naar de apps van Fitbit. De fabrikant heeft aangegeven dat dit de eerste van een nieuwe serie updates die ervoor moeten zorgen dat je meer uit je tracker haalt. Heb je een Blaze, Alta, Charge HR, Surge, Charge, Flex of One, dan kun je de update verwachten.