Fitbit heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd, die gebruikers straks in staat stelt het glucoseniveau te meten met de Ionic-smartwatch. De samenwerking is met de Dexcom G5 Mobile-sensor, een chip die onder de huid zit en data verstuurt naar andere apparaten.

Fitbit Ionic kan glucoseniveau meten

Fitbit slaat de handen ineen met Dexcom en presenteert toekomstige kopers van de Ionic-smartwatch de functie van het meten van het glucoseniveau. Dat kan de smartwatch straks doen door de samenwerking met de Dexcom G5 Mobile-sensor, die onder de huid van de drager zit en data kan verzenden naar bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Maar dat kan straks dus ook naar de smartwatch van Fitbit wanneer die in 2018 op de markt wordt gebracht. De data wordt dan (waarschijnlijk) elke vijf minuten geüpdatet.

Het duurt nog wel even voordat wearables middels optische sensoren dergelijke waardes kunnen meten, dus dit lijkt voor nu de beste oplossing te zijn. Met deze stap laat Fitbit tevens zien serieus te zijn als het om wearables gaat die de gezondheid kunnen verbeteren (of in elk geval beter in kaart kunnen brengen). Ook Apple heeft een dergelijke samenwerking aangekondigd. Wanneer watchOS 4.0 wordt gelanceerd, kunnen Apple Watch-eigenaars via bluetooth dezelfde data ontvangen. Nu heb je daar nog een iPhone voor nodig.