Fitbit brengt naast de Charge 2 en Flex 2 Fitbit Adventures Challenges uit, een nieuwe reeks gepersonaliseerde, niet-competitieve fysieke uitdagingen die je inspireren om meer te bewegen en je gezondheid en conditie doelgericht te verbeteren.

Fitbit Adventures

Elke stap die je zet voert je virtueel langs legendarische bezienswaardigheden en trekkingroutes in het Amerikaanse Yosemite National Park, of brengt je verder als deelnemer aan de TCS New York City Marathon. Je ervaring wordt verrijkt door interessante wetenswaardigheden en foto's. Fitbit Challenges is kosteloos beschikbaar via de Fitbit app laat zien hoe kleine stappen optellen tot grote resultaten: gegevens van Fitbit tonen aan dat deelnemers aan Challenges gemiddeld 1600 meter per dag meer afleggen.

Je kunt je eerste Fitbit Adventure beginnen met een van de drie routes in Yosemite National Park, bijvoorbeeld de Pohono Trail, de Valley Loop of Vernal Falls. Om je een beeld te geven van de schoonheid van een van ’s werelds mooiste natuurparken, werkte Fitbit samen met de befaamde avonturier-fotograaf Chris Burkard. En binnenkort kun je dankzij Fitbit’s partnership met de New York Road Runners zelf de legendarische TCS New York City Marathon meelopen. Deze beide Adventures zijn de eerste van een serie Challenges die Fitbit ontwikkelde, en die worden gevolgd door nog veel meer locaties en evenementen over de hele wereld.

Fitbit-Challenges-Adventures-1

De uitdagingen voeren je door verre landen en exotische landschappen, maar elke Adventure bevat ook een nieuwe interface waarmee je in de Fitbit-app je route kunt bekijken en je dagelijkse vorderingen kunt volgen. Onderweg heb je de kans om even stil te staan bij diverse ervaringselementen en hoogtepunten, zoals:

  • Etappes: Elke Adventure bestaat uit één- en meerdaagse etappes die overeenkomen met de afstanden die je in je dagelijks leven aflegt, dus je kunt altijd een passende uitdaging kiezen.
  • Dagelijkse bestemmingen: Elke ochtend word je uitgedaagd een nieuwe bestemming langs de route te kiezen. De afstand wordt afgestemd op je Fitbit-historie, zodat de opdracht uitdagend is, maar wel goed te doen. Als je je bestemming hebt bereikt, wordt de afstand de volgende dag iets opgevoerd, zodat je je prestaties kunt blijven verbeteren.
  • Landmarks: Dit zijn de hoogtepunten langs je route – denk aan intimiderende bergmassieven en adembenemende uitzichten – die zichtbaar worden op weg naar je bestemming. De beelden zijn geschoten op de plek waar jij virtueel bent aangekomen. De panoramafoto’s ontvouwen zich als je je smartphone draait, zodat je het landschap beleeft alsof je er zelf in staat.
  • Treasures: Langs de route kun je ook verborgen schatten (Treasures) ontdekken en verzamelen, zoals leuke weetjes over je Adventure, gezondheids- en conditietips, en ook mini-challenges. Zo prikkelt de gezondheidstip “Sit Less, Move More” je om een bewegingsdoel voor ieder uur in de Fitbit-app in te stellen, om de negatieve gevolgen van zitten te compenseren.

Fitbit Adventures is vanaf nu kosteloos beschikbaar via de Fitbit-app voor Android, iOS en Windows, en werkt met alle trackers van Fitbit, inclusief de vandaag aangekondigde health- en activity-trackers Fitbit Charge 2 en Fitbit Flex 2.