Fitbit en Jawbone zouden met elkaar in gesprek gegaan zijn over een eventuele overname, waarbij Jawbone dan zou worden overgenomen. De gesprekken bevonden zich nog in een vroeg stadium voordat ze werden afgekapt.

Fitbit en Jawbone in gesprek over overname

Fitbit zou voornemens zijn concurrent Jawbone over te nemen, meldt The Financial Times. De gesprekken bevonden zich nog in een vroeg stadium voordat ze werden afgekapt. De fitnesstrackermaker zou namelijk te weinig geld hebben geboden. Jawbone zou zijn gewaardeerd op 1,5 miljard dollar en zijn concurrent zou slechts een fractie van dat bedrag hebben willen betalen voor een eventuele overname. En daar zou Jawbone dan weer niet akkoord mee zijn gegaan, terwijl het bedrijf momenteel wel last heeft van enkele financiële problemen.

Dat probleem blijft voorlopig nog wel bestaan voor Jawbone, dat momenteel door zowel interne als externe factoren onder druk gezet wordt. Jawbone heeft wel een externe partij aangenomen die alle overnameboden zou managen, maar tot op heden zou er geen interesse zijn vanuit de industrie. Mocht de deal toch zijn doorgegaan, dan had dat voor een interessante situatie gezorgd. Beide bedrijven hebben elkaar namelijk aangeklaagd voor patentinbreuk en zouden daarna dus toegang krijgen tot elkaars patenten. Wie weet wat voor tracker dát had opgeleverd.