De Zuid-Koreaanse fabrikant HTC heeft bekendgemaakt dat de fitnesstracker HTC Grip is uitgesteld naar het begin van volgend jaar. Een specifieke releasedatum heeft de producent echter nog niet vrijgegeven, dus kunnen we hem tussen januari en maart mogelijk verwachten.

HTC Grip verschijnt later op de markt

Eerder dit jaar kondigde HTC officieel de HTC Grip aan: een fitnesstracker waar er zo veel van bestaan. Niet lang daarna werd de wearable geannuleerd, maar in de zomer bracht HTC het nieuws naar buiten dat de fitnesstracker toch een tweede leven krijgt, na uitvoerig testen en flink wat feedback. Destijds werd ook beloofd dat we de HTC Grip dit jaar nog zouden zien verschijnen in Noord-Amerika, terwijl er voor Europa nog geen plannen zijn bekendgemaakt. Nu stelt HTC de HTC Grip uit naar begin volgend jaar.

Een echte reden geeft HTC niet voor. In een officiële statement staat wel te lezen dat de HTC Grip begin volgend jaar 'volledig geïntegreerd wordt in een digitaal ecosysteem van producten'. Wat dat precies voor ecosysteem is en welke producten daar onder vallen, is helaas niet bekend. De HTC Grip krijgt een solide gesp met zich mee en is straks beschikbaar in drie maten. Verder heeft de Grip een p-moled-scherm, waar je niet alleen je fitnessactiviteiten op kunt tracken, maar ook inkomende berichten, e-mails en telefoontjes op kunt terugvinden.