Fitnesstrackerfabrikant zou genoodzaakt zijn tien procent van zijn personeel te moeten ontslaan, vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. Het zou dan gaan om tachtig tot honderdzestig medewerkers, van de zestienhonderd mensen die er werken.

'Fitbit moet gedeelte van personeel ontslaan'

Het zou niet heel goed gaan met fitnesstrackerproducent Fitbit. Als we de geruchten mogen geloven dan zou het bedrijf genoodzaakt zijn tien procent van het personeel te ontslaan, vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. In totaal zou het gaan om tachtig tot honderdzestig mensen die waarschijnlijk hun baan gaan verliezen. Dit zou kunnen betekenen dat de markt voor fitnesstrackers op z'n minst stagneert en als één van de grootste producenten van die trackers van dit moment heb je daar dan ongetwijfeld direct last van op een verzadigde markt.

Ondertussen blijft het bedrijf wel aan de weg timmeren. Zo zou er gewerkt worden aan een aparte appstore waar eigenaars van de wearables van de fabrikant thirdparty-apps zouden kunnen downloaden. Ook zou Fitbit werken aan een eigen smartwatch, kijkende naar de bedrijven die onlangs zijn opgekocht, zoals Vector en natuurlijk Pebble. Het is momenteel nog niet bekend of de medewerkers die ontslagen zullen worden onderdeel zijn van teams die onlangs zijn overgenomen. Daar horen we later deze week waarschijnlijk meer over.