Eén van de meest succesvolle Kickstarter-projecten van dit moment is de FITT360, een compacte 360 graden camera die je om je nek hangt, zodat je handen geheel vrij zijn. De FITT360 is een project van het bedrijf Linkflow, dat aanvankelijk 40.000 euro nodig dacht te hebben om het project op de markt te kunnen brengen. Op dit moment hebben ze al 250.000 euro opgehaald.

FITT360 heeft drie HD-camera's voor het vastleggen van beelden in 360 graden

De huidige 360 graden camera's zijn vaak te lomp en te groot. Daarnaast moet je ze vaak in je handen houden, waardoor je niet volledig vrij kunt bewegen. De FITT360 draag je simpelweg om je nek, als een soort compact nekkussentje. Het apparaat heeft 3 HD-camera's om alles in je omgeving te kunnen opnemen en kan simpelweg gestart worden met één druk op de knop. De video's kun je direct livestreamen of exporteren als een video in 360 graden of een video/foto in 2K. Via bijvoorbeeld een VR-headset kun je zo jouw favoriete momenten opnieuw beleven in 360 graden.
 


De FITT360 is waterbestendig en heeft een geïntegreerde gps. Ook kun je het apparaat gebruiken als bluetooth-headset om muziek te luisteren. Je kunt Linkflow ondersteunen op hun pagina op Kickstarter. Ondersteuners kunnen de 360 graden camera alvast kopen voor omgerekend 323 euro. Volgens Linkflow krijgen de ondersteuners in oktober van dit jaar de camera thuisgestuurd.