De hype Flappy Bird is nu ook in virtual reality op het Android-platform te spelen. Daarvoor heb je wel Google Cardboard nodig. De game is nu gratis te downloaden; zo intens heb je Flappy Bird nog niet eerder ervaren.

Bekijk de actie door de ogen van Flappy Bird

Flappy Bird is een spelletje dat ooit voor Android en iOS verkrijgbaar was, waar voor een moment leek dat heel de wereld wist wat het was en er niet meer zonder kon. Het spelletje was oersimpel en heel moeilijk, en die combinatie heeft zich in het verleden al eens bewezen als super verslavend. Je dient een vogeltje door een aantal buizen te navigeren door met je duim op het scherm van je smartphone te tappen. Dan vliegt het vogeltje omhoog, maar valt ook weer snel naar beneden. Je moest dus flink tappen om hem in leven te houden.

Die game heeft ervoor gezorgd dat er talloze klonen verschenen op beide mobiele platformen, de één nog slechter dan de andere. Nu virtual reality begint aan te trekken, was het ook slechts een kwestie van tijd totdat de volgende kloon zich zou aandoen en in dit geval is dat Cardboard Flappy. Een versie van Flappy Bird voor Google Cardboard - de kartonnen virtual reality-bril van Google, waar je de meeste smartphones wel in kunt plaatsen. In Cardboard Flappy bekijk je alle actie vanuit het vogelperspectief - maar dan letterlijk genomen.

Ook in deze game moet je de vogel door een serie eindeloze buizen navigeren. In plaats van het touchscreen, gebruik je nu de trigger op de kartonnen headset om Flappy te laten flapperen, aangezien je nu natuurlijk niet meer bij het touchscreen kunt komen. Gelukkig hoef je niet te springen of je hoofd op en neer te bewegen om het spel te besturen, want heel veel mensen zouden dan niet verder komen dan de eerste buizen. Cardboard Flappy is nu beschikbaar voor Android en is daar gratis te downloaden, maar werkt dus alleen met Cardboard.