Flitsmeister houdt je sinds de laatste update op de hoogte van flitsers en andere relevante informatie via je Apple Watch.

Flitsmeister

Elke Nederlander die vaak op de weg te vinden is kent waarschijnlijk wel de Flitsmeister-app, waarmee je altijd op de hoogte bent van files en flitsers. Als je eenmaal een thuis- en werklocatie hebt ingesteld geeft de app altijd op een overzichtelijke manier alle informatie weer die relevant is voor jouw route. Soms komen er echter opeens terwijl je al op de weg zit nieuwe flitsers bij, waardoor je alsnog verrast kunt worden. Je smartphone pakken en de app openen is op de weg natuurlijk gevaarlijk, waardoor je dan met een probleem zit. Daarbij komt de Apple Watch natuurlijk goed van pas, zodat je alsnog een melding kan binnenkrijgen op je pols.

Sinds de laatste update, die dit weekend werd uitgerold, is de Flitsmeister-app ook beschikbaar voor de Apple Watch. Je kunt nadat je de locaties en de glance hebt ingesteld altijd in een oogopslag zien wat de maximum snelheid is en hoe laat je thuiskomt. Ook krijg je gelijk een notificatie als je in de buurt komt van een flitspaal, waardoor je nog minder kans hebt op een nare verrassing. Er kleeft helaas één groot nadeel aan deze handige app: volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu is een smartwatch hetzelfde als een smartphone in je hand houden, en is het dus nog steeds verboden om de informatie op je pols raad te plegen terwijl je aan het rijden bent. Het klopt dat een smartwatch veel veiliger is, maar de overheid heeft simpelweg nog geen specifieke regels opgesteld voor wearables, waardoor vooralsnog alleen je medepassagiers wat aan deze apps zullen hebben.

Lees ook onze Apple Watch review.