Autofabrikant Ford heeft update uitgebracht voor de bestaande apps op Android en iOS, die ondersteuning voor smartwatches introduceert. Met de nieuwe smartwatch-extensie kun je een aantal elementen van je elektrische of hybride auto inzien en bedienen.

Ford brengt update uit voor bestaande Android- en iOS-apps

Een aantal autofabrikanten gingen Ford al voor met het uitbrengen van smartwatch-applicaties, maar Ford heeft dan ook eindelijk zijn app voor de smartwatches uitgebracht. In feite hebben we te maken met een extensie van de bestaande app, die smartwatch-ondersteuning realiseert als het ware. Met de app kun je nu een aantal dingen regelen in inzien met betrekking tot je elektrische of hybride wagen van Ford, zoals climate control, het ver- en ontgrendelen van de auto, kijken hoe ver je hebt gereden en hoe ver de auto van je verwijderd is.

Eerder liet Ford zijn app voor Apple Watch al zien achter gesloten deuren, tijdens een Apple media-evenement. Het is niet vreemd dat dit product dan eigenlijk al zo snel op de markt wordt uitgebracht, omdat autofabrikanten inmiddels snel en behendig met nieuwe technologieën kunnen omgaan (ze kunnen snel schakelen). En laten we wel wezen (even los van wearables): de autoindustrie wordt straks geleid door innovaties op het gebied van techniek, zoals connected autoplatformen en auto's die zelf kunnen rijden. De app is dus mooi op tijd.

De app werkt momenteel alleen met de C-MAX Energi, Focus Electric en Fusion Energi.