Horlogefabrikant Fossil heeft een bijzondere variant aangekondigd van de Fossil Q Marshal: de Fossil Q x Cory Richards. Deze smartwatch is naar de stijl van deze alpinist en National Geographic-fotograaf gefabriceerd.

Baselworld

Fossil zal het horloge door de fotograaf zelf laten aankondigen tijdens de internationale horlogebeurs Baselworld op 27 maart.

Cory Richards draagt al erg lang Fossil-horloges. Meestal zijn dat gewone horloges, maar Fossil heeft hem verleid om een smartwatch van het bedrijf te gaan dragen. Daar maakt Fossil nu reclame mee. De Fossil Q Marshal die hij nu draagt, heeft kenmerken van het 'gewone' Fossil Blue-horloge meegekregen. In de doos zit niet alleen een metalen schakelband, maar ook een lederen horlogebandje met de handtekening van Cory Richards erop.

Android Wear

De smartwatch loopt waarschijnlijk op Android Wear 2.0 en is volgens Fossil voorzien van aanpasbare bandjes en meegeleverde digitale wijzerplaten. "Geinspireerd door het uiterlijk van het originele (Fossil Blue) horloge, heeft deze smartwatch aanpasbare wijzerplaten met licht zilveren, blauwe en zwarte cijfers, en een likje oranje op de secondewijzer. Wat allemaal met een vingerbeweging kan worden aangepast", aldus Fossil.

Fitnesstracking

In de doos zijn dus metalen en lederen bandjes aanwezig, met een handleiding voor fitnesstracking met dit horloge.

Prijzen van deze nieuwe Fossil-smartwatch zijn nog onbekend. Onze review van de Fossil Q Marshal is hier terug te lezen.