Fossil start vandaag met de uitrol van de belangrijke Android Wear 2.0-update voor zijn smartwatches. De klokjes van de eerste generatie smartwatches zijn het eerst aan de beurt. Eind maart moeten alle horloges van alle Androidseries de update binnen hebben.

Founder eerst, Marshal en Wander later

In een reeks tweets heeft Fossil dit zelf bekendgemaakt. Uit de tweets blijkt dat de Q Founder, de eerste Android Wear-smartwatch van de horlogefabrikant, het eerst aan de beurt moet zijn. Pas daarna komt bijvoorbeeld de Q Marshal aan de beurt. Die wordt tot de tweede generatie Fossil Android Wear-horloges gerekend, net als de Q Wander.

Belofte

Het is bijna opmerkelijk dat Fossil zich precies aan zijn belofte houdt dat Android Wear 2.0 vanaf 'half maart' naar de smartwatches zou komen. Dat klopt dus exact.

Zo installeer je de update naar Android Wear 2.0

Wie wil weten of de update voor zijn Fossil-smartwatch beschikbaar is, kan dat via het horloge zelf nakijken. Veeg eerst aan de bovenkant van het scherm naar beneden toe, zodat het instellingenmenu zichtbaar wordt. Dan vier veegjes naar rechts totdat het instellingen-tandwiel te zien is, en dan weer helemaal naar beneden scrollen naar het icoontje 'Over'. Dan weer naar beneden en kan bij Systeemupdates op het woord getikt worden om de update binnen te halen, mits deze beschikbaar is. Updaten doet het horloge alleen als het aan de lader ligt.

Deze nieuwigheden zitten in Android Wear 2.0

Over de nieuwe mogelijkheden van Android Wear 2.0 hebben wij een uitgebreid achtergrondartikel geschreven. Dat is hier terug te lezen. Een review van de Fossil Q Marshal is hier terug te lezen. Zodra de update op de Fossil Q Marshal van onze redactie binnen is, delen we onze eerste ervaringen op Wearables Magazine.