Fossil en Intel hebben een Android Wear-smartwatch onthuld tijdens Intels Developer Conference, samen met twee andere wearables. Naast een volledige smartwatch, onthulde Fossil namelijk ook een soort-van-smartwatch en een fitnesstracker.

Android Wear-smartwatch van Fossil en Intel

Het zat er al een tijdje aan te komen dat horlogemaker Fossil met een eigen Android Wear-smartwatch op de proppen zou komen en afgelopen dinsdagavond Nederlandse tijd was het dan zo ver: Fossil kondigde samen met Intel zijn eerste Android Wear-horloge aan tijdens Intels Developer Conference. Maar dat was niet het enige dat Fossil toonde, want naast de Android Wear-smartwatch, werd er ook een fitnesstrackers en een iets minder slim horloge gepresenteerd tijdens dezelfde presentatie op het podium.

Op het eerste gezicht lijkt Fossils Android Wear-horloge op een kruising tussen de Motorola Moto 360 en de LG Watch Urbane, vanwege het meer premium uiterlijk van de laatstgenoemde en het platte band-design van de Moto. Het is op moment van schrijven nog onduidelijk wat voor soort band je er bij krijgt, maar op het podium werd een standaard leren versie laten zien. De body van het apparaat heeft een mooie, metallic finish gekregen waardoor het uiterlijk er in elk geval meer premium uitziet dan de gemiddelde smartwatch.

Helaas is het feit dat Fossil het horloge toonde en de bovenstaande foto, geplukt van Twitter, het enige dat we op dit moment weten over de smartwatch. We hebben nog geen idee wat voor specificaties we van het apparaat mogen verwachten en ook is het nog gissen wat de prijs en beschikbaarheid betreft. Wat we zeker weten is dat het slimme horloge straks in verschillende kleurencombinaties verkrijgbaar is en rond de feestdagen moet uitkomen. Nu maar hopen dat het platte band-design het horloge niet tegenwerkt.