Fossil laat weten minder winst te hebben gemaakt dan verwacht in het vorige kwartaal en daarom gaan er enkele dingen veranderen. Ook ging het bedrijf hard onderuit op de beurs, waardoor de horlogemaker haast wordt gedwongen iets anders te bedenken.

Horloges van Fossil worden goedkoper

Fossil heeft bekendgemaakt het vierde kwartaal van 2016 te hebben afgesloten met een winst van ruim 49 miljoen dollar. Maar dat was niet genoeg voor investeerders, dus ging het bedrijf hard onderuit op de beurs (op moment van schrijven zo'n vijftien procent). Daarom moet het voortaan anders. De fabrikant is erachter gekomen dat consumenten vaak geen driehonderd dollar of euro overhebben voor een slim horloge; wanneer dezelfde slimme horloges voor een lager bedrag worden aangeboden, worden ze wel verkocht.

In de toekomst zal Fossil dan ook zijn producten goedkoper in de markt gaan zetten, maakt het bedrijf bekend in een gesprek met investeerders. In het derde kwartaal van dit jaar zullen er goedkopere modellen worden uitgebracht, en op dit moment is nog niet bekend wat voor smartwatches of hybride horloges dat worden. Of de consumenten dan een nieuw slim of hybride horloge wel zien zitten, zal de tijd ons leren. Ondertussen brengt in elk geval Google twee nieuwe smartwatches uit, van 250 en 350 dollar per stuk.