De Fossil Group heeft op CES 2017 bekendgemaakt dat er dit jaar nog eens driehonderd verschillende smartwatches naar de markt worden gebracht. De Armani Exchange, Fossil Q Accomplice, Skagen Jorn, Skagen Hald en de Misfit Vapor zijn de vandaag gepresenteerde polsproducten.

Hybrides

Fossil Group blijft dus vol inzetten op slimme horloges, meestal in de vorm van hybrides. Dus horloges met een gewone wijzerplaat en enkele slimme functies.

Het afgelopen jaar bracht Fossil Group al 140 smartwatches op de markt, onder submerken als Chaps, Diesel, Emporio Armani, Fossil, Kate Spade, Michael Kors, Misfit en Skagen. Dat aanbod wordt nu drastisch uitgebreid.

Armani Exchange Connected

Een van de eerste nieuwe horloges die in de winkels te vinden zal zijn, is de Armani Exchange smartwatch oftewel de AX Connected. Dit stoere mannenhorloge is waterdicht tot 5 atmosfeer, zodat je ermee zou moeten kunnen zwemmen. Een siliconen band en een dikke rand geeft het horloge een ruggedized uiterlijk. Zoals veel hybride smartwatches van Fossil, is er een tweede, kleine wijzerplaat te zien, waarop notificaties binnenkomen en waarin een stappenteller is opgenomen die laat zien hoe ver je al bent met het bereiken van je fitnessdoel.

armani-exchange-connected-1

Misfit Vapor

Een andere opvallende smarwatch is de Misfit Vapor. Misfit is bekend van fitnesstrackers. Het bedrijf is opgekocht door Fossil Group en heeft nu de overstap gemaakt naar de wereld van smartwatches. Het horloge heeft een aanraakscherm en loopt op software die lichtelijk doet denken aan Android Wear, maar dat waarschijnlijk niet is.

Het horloge is voorzien van verschillende slimme functies, maar het vastleggen van fitnessprestaties is nog altijd de belangrijkste. Er zit een hartslagmeter in en een gps-chip. De rand rondom het scherm kan gebruikt worden om functies te besturen, net zoals bij de Samsung Gear S3, maar dan zonder draairing.

Meer Fossil

Onlangs reviewden wij de Fossil Q Marshal, een stijlvol Android Wear-horloge. Binnenkort verschijnt onze review van de Skagen Connected. Dat is een hybride smartwatch.