Fossil kondigt maandag officieel de vierde generatie smartwatches aan binnen de Q-reeks, met nieuwe technologische specificaties en mogelijkheden. Met deze nieuwe serie slimme horloges wil het bedrijf functionaliteit en design laten samen komen in een allesomvattende gadget.

Dit zijn de Fossil Q Venturist en Q Explorist

De nieuwe touchscreen smartwatches worden aangestuurd door WearOS van Google en bieden verschillende verbeteringen, met onder meer hartslagtracking, nfc, gps (zelfs als je je telefoon thuislaat) en zwembestendigheid. Dankzij de geoptimaliseerde laadtijd kunnen gebruikers hun smartwatch nu binnen uur opladen voor de hele dag. Ook zijn er nu meer dan 36 exclusieve wijzerplaten en kunnen gebruikers steeds meer applicaties van derde installeren. Het aanvankelijke doel blijft echter overeind: stijl combineren met gebruiksvriendelijkheid.

De nieuwe modellen worden Fossil Q Venture HR en de Fossil Q Explorist HR genoemd, en vormen een nieuwe generatie smartwatches. Met functieafhankelijke wijzerplaten, mogelijkheden voor delen op social platforms en een enorme hoeveelheid personalisatiemogelijkheden, stelt dit horloge gebruikers echt in staat om 'het zich eigen te maken'. Hieronder zetten we de belangrijkste nieuwe functies op een rijtje.

Hartslag-tracking
Hartslagfunctionaliteit was een belangrijke vraag van de consument. Daarnaast wilde Fossil exclusieve wijzerplaten voor het horloge maken waarmee gebruikers eenvoudig handmatige metingen direct vanaf hun wijzerplaat kunnen bekijken. Of je nu naar buiten rent of naar de sportschool gaat, je kunt je hartslag automatisch volgen tijdens gelogde oefeningen met Google Fit.

 • Meet de hartslag handmatig en volg de hartslag automatisch gedurende meerdere soorten trainingen met Google Fit.
 • Hartslaggrafieken tonen de voortgang voor een groot aantal verschillende trainingen en verbeteren de tracking-ervaring tijdens de workout.
 • Wijzerplaten die uniek zijn voor Fossil hebben de hartslag-tracker in de ontwerpen geïntegreerd, waardoor gebruikers hun hartslag in een oogopslag van hun wijzerplaat kunnen aflezen.

Nfc
Met nfc kunnen gebruikers hun betaal- en vervoerstransacties direct op hun horloge uitvoeren. Nfc is exclusief compatibel met Google Pay (momenteel beschikbaar in bepaalde landen, nog niet in Nederland), en zorgt ervoor dat gebruikers niet elke keer hun pasjes tevoorschijn hoeven te halen wanneer ze een transactie doen. Met een paar tikjes ben je klaar om iedere uitcheckervaring te stroomlijnen. Natuurlijk is er goed aan de beveiliging gedacht en moeten gebruikers een unieke lock-code instellen op hun horloge om hen te beschermen tegen identiteits- of gegevensdiefstal.

Gps waar je ook bent (zonder telefoon mee te nemen)
Met de nieuwe gps-functies kunnen gebruikers via Google Fit en fitnessprogramma's van derden fitnessactiviteiten volgen zonder dat zij hun telefoon mee hoeven te nemen. Uw horloge zal uw locatie en afstand automatisch in kaart brengen en volgen tijdens uw gelogde workouts!

Dankzij de waterbestendigheid kunnen gebruikers zwemoefeningen tracken, aan het zwembad hangen of in de douche springen zonder het risico te lopen hun smartwatch te beschadigen. Consumenten die willen lopen of fietsen zonder hun telefoon te nemen, kunnen met apps van derden rechtstreeks muziek naar het apparaat downloaden.

De specificaties

 
 • Roestvrijstalen behuizing (Q Venture HR: 40mm / Q Explorist HR: 45mm)
 • Adembenemend touchscreen digital display
 • 24+ uur accuduur (afhankelijk van gebruik)
 • Verwisselbare bandjes en armbanden (Q Venture HR: 18mm / Q Explorist HR: 22mm)
 • Verbinden via Bluetooth®-technologie
 • Draadloos synchroniseren + magnetisch opladen
 • Compatibel met iOS 9.3+ en Android 4.4+ (exclusief Go-editie)
 • Sensoren: Hartslag, NFC, GPS, hoogtemeter, versnellingsmeter, gyroscoop, omgevingslicht, microfoon
 • Uitgerust met Wear OS door Google
 • Qualcomm 2100 Processor