Het merk Fossil heeft eindelijk zijn Android Wear-smartwatch laten zien, die de naam Fossil Q Founder met zich mee heeft gekregen. De Q Founder is het vlaggenschip van een compleet nieuwe wearablelijn van het merk, genaamd Fossil Q.

Dit is de Fossil Q Founder, een Android Wear-smartwatch

Traditionele horlogemakers erkennen de populariteit van de smartwatch en brengen langzaamaan hun eigen smartwatch op de markt. Fossil is het volgende modieuze merk dat zijn eigen slimme horloge op de markt brengt, genaamd de Q Founder. De Q Founder is een Android Wear-horloge en tevens het vlaggenschip van een geheel nieuwe wearablelijn, genaamd Fossil Q. Drie van de vier horloges binnen dit merk zijn traditionele horloges, met extra technische onderdelen in de banden van de polsklokjes.

Deze elektronische onderdelen kunnen gebruikt worden voor het bijhouden van sportactiviteiten. Zo heb je de Q Reveler en de Q Dreamer die beide 125 dollar kosten en de Q Grant die tot 195 dollar gaat kosten - deze horloges werken met de Android- en iOS-app van Fossil, die dus onder meer je sportactiviteiten kan bijhouden. De Q Founder is dus wel volledig digitaal, heeft een touchscreen, draait op Android Wear en wordt vanaf 275 dollar verkocht. Een releasedatum voor dit slimme horloge is echter nog niet gegeven.

De andere drie horloges zijn vanaf 25 oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Over een Nederlandse prijs of releasedatum is nog niets bekendgemaakt.