Het merk Fossil heeft twee nieuwe Android Wear-smartwatches aangekondigd, die naast de Q Founder op de markt verschijnen: Q Marshal en Q Wander. De horloges moeten later dit jaar op de (Amerikaanse) markt verschijnen, voor een prijs vanaf 275 dollar.

Fossil kondigt Q Marshal en Q Wander aan

Fossil heeft twee nieuwe smartwatches aangekondigd die draaien op Android Wear: de Q Wander en de Q Marshal. Beide horloges zijn kleiner dan de eerder uitgebrachte Q Founder: de eerstgenoemde is 44mm groot en de laatstgenoemde 46mm. De Q Wander is wat vrouwelijker vormgegeven, met gouden elementen en zachtere lijnen, terwijl de Q Marshal wordt omschreven als de ruige variant, mede dankzij de marineblauwe kleur door vintage geïnspireerde leren armbanden. Voor de rest lijken de smartwatch heel erg op de Q Founder.

Wanneer de Android Wear-smartwatches naar Nederland komen, is op moment van schrijven nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat de slimme horloges van Fossil dit jaar nog op de Amerikaanse markt moeten verschijnen voor een prijs vanaf 275 dollar (248 euro). Beide smartwatches worden voorzien van een rond scherm, dat altijd aanstaat. Ook kun je het polsapparaat aansturen met enkele stemcommando's. De nieuwe smartwatches worden verder voorzien van een nieuw draadloos oplaadsysteem, in vergelijking met de Founder.