Naar verluidt werkt HTC al maanden - zo niet jaren - aan een eigen smartwatch. Maar nu zijn er foto's opgedoken van de HTC Halfbeak. Het slimme horloge zou voorzien moeten worden van Android Wear van Google.

Is dit de HTC Halfbeak?

Hoe lang HTC al aan een eigen smartwatch werkt, is niet bekend. Maar het voelt aan als maanden - zo niet jaren. We hebben er al vaker over geschreven en iedere keer leek het erop dat de smartwatch, met de naam Halfbeak, snel zou worden aangekondigd. Maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. We zijn er dit weekend foto's gelekt van de onaangekondigde smartwatch met Android Wear. Die foto's kun je hieronder bekijken. Mocht dit hét horloge zijn, dan kunnen we dus rekenen op een circulair scherm voor het apparaat.

Qua design hoef je echter geen high-end uitstraling te verwachten. Vooralsnog lijkt het erop dat HTC zich wil concentreren op sporters. Maar het kan ook zijn dat het nog een prototype is en we binnenkort een ander model te zien krijgen van de fabrikant. Ook deze smartwatch is in samenwerking met Under Armour gemaakt. Eerder maakte HTC al fitnesstrackers met dat bedrijf. Verder zien we drie fysieke knoppen op de Halfbeak en lijkt het erop dat we de bandjes niet kunnen verwisselen. Het wachten is nu op HTC en de aankondiging.

htc-smartwatch-halfbeak-3

htc-smartwatch-halfbeak-2