Quartz werkt momenteel aan een Android Wear-smartwatch waar we helaas nog maar weinig details over hebben. ZTE werkt mee aan het horloge. Dit slimme horloge draait op Android Wear 2.0 en zou dus volledig zonder smartphone moeten werken.

Dit is de smartwatch van Quartz en ZTE

Begin dit jaar kwam in het nieuws dat ZTE samen met Quartz aan een smartwatch met Android Wear 2.0 werkt. Helaas is er verder nog niets over dit slimme horloge bekend, aangezien de fabrikant nog geen informatie heeft verschaft. Wel heeft de redactie van de Amerikaanse Android-website Android Police exclusief foto's in handen gekregen waarop het horloge te zien is. De ZTE-smartwatch krijgt een dik, metaal design en een knopje aan de zijkant. De rand bevindt zich iets hoger ten opzichte van het scherm, wat een diepte-effect moet creëren.

De smartwatch zal draadloos op te laden zijn en geen nfc of hartslagmeter aan boord hebben. Wel kun je de smartwatch koppelen aan een 3g-netwerk, zoals de directeur van ZTE begin januari al bevestigde. Het slimme horloge draait op Android Wear 2.0. Verder zijn er geen details op te maken uit de foto's. Ook weten we nog niet wanneer ZTE samen met Quartz het product zal aankondigen en weten we nog niet hoe duur het apparaat zal zijn. Het lijkt er in elk geval op dat de smartwatch bijna klaar is en aangekondigd kan worden.