Er zijn dit weekend foto's opgedoken van de Moonraker van Nokia. De Finse fabrikant werkte aan deze smartwatch, totdat Microsoft het project annuleerde. De smartwatch was blijkbaar dichterbij een release dan we dachten, concluderen we op basis van de foto's.

Bekijk de foto's van de Moonraker van Nokia

Mogelijk was de Moonraker-smartwatch van Nokia dichterbij een release dan we dachten, aangezien er nu foto's zijn opgedoken waarop het slimme apparaat te zien is. De Moonraker werd tijdens MWC 2014 laten zien aan de pers achter de gesloten deuren, maar is nooit in de winkel beland aangezien Microsoft dat niet in de planning had staan. De foto's komen overeen met de afbeeldingen die we al in de zomer te zien kregen. Dat ging slechts om promotiemateriaal - dit zijn foto's van het echte apparaat, zoals hij eruit zou zien.

moonraker-fotos-nokia

De Moonraker zou een smartwatch met een vierkant scherm en kleurrijke banden zijn geweest. Uiteraard is de naam van het apparaat niet de naam van het product zoals hij in de winkels had kunnen liggen en hebben we overduidelijk te maken met een projectnaam. De smartwatch zou enkele toffe features gekregen hebben: zo zou het scherm aan gaan wanneer je je pols omhoog beweegt en weer uitgaan wanneer je je pols naar beneden beweegt. Waarschijnlijk is het product nooit uitgebracht, omdat Microsoft zich wilde focussen op de Band.