Microsoft maakte onlangs een einde aan de verkoop van de Microsoft Band 2. Het team dat met de ontwikkeling van de Band 3 bezig was is opgedoekt. Dat wil niet zeggen dat die laatste niet al bestond. Iemand heeft nu vermoedelijke foto's van de Microsoft Band 3 op internet gezet.

Fitnesstracker

Waarom Microsoft precies het hele fitnesstrackerproject vaarwel zegde, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Veel werd er blijkbaar niet aan verdiend, maar waren wel goede apparaatjes. Ze konden bovendien omgaan met Windows Phone, Android en iOS.

microsoft-band-3-a

Prototype

Toch moest het project eraan geloven. Maar iemand heeft nu plaatjes van vermoedelijke prototypes van de Microsoft Band 3 online gezet. Wat er uit bijbehorende informatie blijkt, is dat deze nieuwe bandjes waterdicht zouden worden, en nog wat andere interessante features zouden krijgen.

Bloeddrukmeter

Zo zou het apparaat via een electrocardiogram de bloeddruk kunnen meten, en zou de toekomstige fitnesstracker een rfid-chip aan boo krijgen.

Voorts zou er tussen de bedien-tegeltjes op het scherm een zwem-tegel worden geïntroduceerd. Dat houdt waarschijnlijk in dat de Microsoft Band 3 mee kan het zwembad in, en daar de prestaties van de gebruiker vastlegt. Verder valt op dat de derde versie qua ontwerp erg op zijn voorganger lijkt.

Het zijn allemaal interessante nieuwe toevoegingen, maar de Microsoft Band 3 komt dus niet op de markt.

Overigens heeft Apple onlangs aan de Watch Series 2 de waterdichtheid verbeterd, en een app voor het vastleggen van zwemprestaties toegevoegd.