Een Franse startup werkt aan een haptische vr-controller in de vorm van kleine gadgets die je op de top van je vingers plaatst. Normaal gesproken zou dergelijke technologie in een handschoen zitten, maar de makers vinden handschoenen maar onhandig.

Haptische vr-controller: de handschoen zonder handschoen

Virtual reality komt het beste tot z'n recht wanneer je helemaal opgaat in de ervaring. Controllers kunnen dat idee tegenwerken, dus werken bedrijven aan bewegingscontrollers. Maar ook die zijn niet optimaal, dus komen er handschoenen met allerlei sensoren op de markt. En een startup uit Frankrijk, Go Touch VR, is nu van mening dat die handschoenen ook niet jé van hét zijn en presenteert daarom de haptische vr-controller in de vorm van kleine gadgets die je op je vingers plaatst. In feite de handschoen, maar dan zonder de handschoen.

Gebruikers zouden straks in staat zijn tot drie van deze sensoren te dragen. Het volgen gebeurt middels een Leap Motion-camera aan de voorkant van een Oculus Rift-headset. De haptische vr-controller biedt ook ondersteuning aan voor Inertial Measurement Unit, zodat de vingers beter gevolgd kunnen worden. De dragers van deze accessoires voelen de druk die een oppervlakte aflevert wanneer je daar met je vinger op zou drukken en dat gebeurt middels een motor. Het product is nu nog een prototype; onduidelijk is wanneer het op de markt komt.