Frodo is een nieuwe slimme actiecamera die je om de pols kunt dragen. De camera is voorzien van software die actievideo's automatisch inkort tot alleen de echte actieshots overblijven.

Actiecamera selecteert zelf

Dat scheelt een hele hoop werk. Bij gewone actiecamera's kun je ze alleen maar aan- en uitzetten; als surfer bijvoorbeeld, kun je zo'n camera niet even makkelijk op pauze zetten terwijl je alleen maar honderd meter de zee in peddelt, waarna je natuurlijk niet naar de aan-uitknop wilt zoeken als die mooie golf er net aan komt. Dat betekent dat zo'n surfer thuis nog een uur of wat achter de pc moet doorbrengen om de echte actieshots eruit te halen.

Frodo 2

Editen

Frodo neemt gewoon alles op, maar het editen van de video neemt hij van je over. De surfer in het voorbeeld hoeft alleen maar de automatisch bewerkte beelden te downloaden, want het filmpje met de beelden die hij wil hebben, is al klaar.

Bewegingssensor

Frodo is uitgerust met een zes-assige bewegingssensor die feilloos vastlegt wanneer de meeste beweging wordt gefilmd. Die beelden worden eruit gepikt en aan elkaar geplakt. Dus geen urenlange beelden van peddelen tegen de stroom in, maar alleen beelden van de actie als de surfer op zijn board staat en pijlsnel richting de kust wordt gejaagd op een mooie golf. De full HD-camera is toegerust met een stabilisator, en naar keuze 16 of 32GB geheugen voor opslag.

Frodo 3

Bluetooth

De Frodo kan als een soort smartwatch om de pols worden gedaan, maar er komt ook een flexibele band bij waarmee de wearable camera aan een ander voorwerp kan worden bevestigd. Zoals een helm, een selfiestick of de mast van een zeilschip, om maar iets te noemen. De Frodo wordt via bluetooth verbonden met een smartphone en daar kunnen de beelden direct heen worden gestuurd en gedeeld.

Crowdfunding

De Frodo is er nog niet. Op Indiegogo is een crowdfundingactie bezig. Wie vroeg intekent, kan er eentje krijgen voor 200 dollar. De Frodo wordt op de markt verwacht in november dit jaar.