Futuretown is een fabrikant van virtual reality-accessoires. Die helpen je om de nepwereld heel echt te maken met een bewegend platform waarop een motor, paard of surfboard kan worden gemonteerd.

Niet goedkoop

In een filmpje laat Futuretown zien welke producten eraan komen. Ze worden volgend jaar op de markt gebracht. Prijzen worden nog niet genoemd, maar het ziet er niet al te goedkoop uit. De naam: Futuretown Totalmotion.

Motorrijder

In de film is te zien hoe een gamer met een VR-bril op zijn hoofd plaatsneemt op het platform, waarop een motor is gemonteerd. Een zitting en een stuur is alles wat er op staat, het bewegende platform doet de rest. In de bijbehorende game moet de motorrijder stunts uithalen, die door de bewegingen van het platform aanvoelen alsof ze echt worden uitgevoerd.

Futuretown 3

Hobbelpaard

Grappig is het paard. Dit is een iets andere zitting met touwtjes in plaats van een motorstuur, die als halster dienstdoen. Het ziet er van buiten af als een modern hobbelpaard, maar in de bijbehorende game is het zeer functioneel. Hetzelfde geldt voor het surfboard. De gamer trekt virtual reality-schoenen aan die hem in de wereld van golven of sneeuwhellingen brengt. Zonder nat te worden.

Futuretown 2

Oculus Rift en HTC Vive

De film van Futuretown geeft aan dat de accessoires compatibel zijn met de Oculus Rift en de HTC Vive. Wanneer het VR-platform van Futuretown beschikbaar komt is niet zo duidelijk, 2017 is de enige tijdsaanduiding.