Samsung werkt mogelijk aan een nieuwe variant van de Samsung Gear VR, die speciaal voor de Samsung Galaxy Note 7 gemaakt zou worden. De verwachting is dat de Note 7 een usb-type-c-poort krijgt, waardoor een nieuwe virtual reality-bril plausibel klinkt.

Gerucht: Note 7 krijgt eigen Samsung Gear VR

Samsung kan nu elk moment de Samsung Galaxy Note 7 gaan aankondigen. Over die phablet (meer te lezen op Tablets Magazine) wordt al een hoop gezegd en één van de meest hardnekkige geruchten is dat het apparaat wordt voorzien van een usb-type-c-poort. Als dat waar blijkt te zijn, dan krijg je te maken met compatibiliteitsproblemen met de huidige Samsung Gear VR, omdat die usb-type-c niet ondersteunt. Dat Samsung dus zou werken aan een nieuwe variant van de virtual reality-bril is dan ook helemaal geen gekke gedachte.

Een gedachte die nu wordt ondersteund door het feit dat Samsung een dergelijke bril aan het testen is in India, waar het bedrijf vaker zijn nieuwste producten test. Uit importdata van dat land blijkt dat Samsung momenteel een Samsung Gear VR test met het modelnummer SM-R323. Wetende dat de eerste Gear VR modelnummer SM-R320, de tweede SM-R321 en de derde SM-R322 hebben gekregen, is het ook hier niet vreemd om te denken dat het om een nieuwe Gear VR gaat. En de connectie met de Note 7 is dan ook zo gemaakt.