Mocht je nog twijfelen tussen de Galaxy S7 of de S7 edge, dan kan de Gear VR de doorslaggevende factor zijn: de S7 edge werkt minder goed in de bril. Dat geeft John Carmack, Oculus VR chief technology officer, aan in een reactie op Twitter.

Galaxy S7 past beter in de Gear VR dan de S7 edge

Vlak voordat Mobile World Congress van start ging, kondigde Samsung al de Galaxy S7 en de Galaxy S7 edge aan. Mocht je nu nog twijfelen tussen beide versies van dezelfde smartphone, dan kan de Gear VR wellicht de doorslaggevende factor zijn. Hoewel beide apparaten prima gebruikt kunnen worden in de virtual reality-headset, is het zo dat de Galaxy S7, met zijn 5,1 inch-scherm, beter is voor de bril dan zijn grotere tweelingbroer. Dat meldt John Carmack, Oculus VR chief technology officer, in een reactie op Twitter.

Carmack is bij Oculus onder meer verantwoordelijk voor de samenwerking tussen het bedrijf en Samsung, dus als iemand het weet, dan is hij dat. Carmack legt ook uit waarom de S7 beter is dan de S7 edge voor de Gear VR.

The edge pixels aren't quite as well used, and it leaks a little more light.

De Gear VR-bril kan dus niet optimaal gebruikmaken van het scherm van de S7 edge, omdat de display aan beide kanten afbuigt. De gewone S7 heeft een plat scherm, waardoor dat probleem niet aanwezig is. Dat gezegd hebbende is het alsnog wel mogelijk om de S7 edge in de headset te gebruiken, maar voor de meest optimale ervaring, doe je er dus goed aan voor de gewone S7-smartphone te gaan.